SP1 tuo suurimmat päivityksensä sequencer-työkaluun. Muutokset pellin alla ovat pieniä ja uudistukset keskittyvät käyttöliittymään ja käyttölogiikkaan. Lisäksi aiemmin manuaalisesti hoidettuja vaiheita on pyritty automatisoimaan.
Sequencer-asennus
Asennetaanpa sequencer Windows 7 työasemaan…
Käytettävä ohjelmien asennusasema on ilmoitettava asennuksen yhteydessä.
Asennuksen jälkeen aloin kummastelemaan, miksi asennuksessa piti asemakirjain määrittää. No, vastaus löytyi pian: asennus oli luonut omin päin aseman.
ODBC data sourcet olivat myös syntyneet.
Tässä vaiheessa hykertelin haituvapartaani, että eivät osanneet tehdä kerralla "Best Practise"-sequenceriä, joten päätinpä lähteä luomaan uutta pakettia…
Homma tyssäsi kuitenkin heti alkumetreillä. Sain ohjeistuksen pysäyttää Search- ja Defender-palvelut.
Päädyin sammuttamaan kyseiset palvelut ja asettamaan ne manual-tilaan. Tämän jälkeen olinkin oppikirjan mukaisessa tilassa aloittamassa paketointia. Yhteenvetona: jatkossa sequencer-koneen pystyy tekemään puoliunessakin, kun ohjelmisto osaa itse hoitaa asiat ja lopuistakin asioista se muistuttaa…
Asetuspohja
Asetuspohja eli template on oivallinen tapa käyttää vakioasetuksia, jotka joutuisi aina jokaiseen pakettiin "naputtelemaan". Templaten luonti tapahtuu niin että teet sequenceriin haluamasi asetukset, jonka jälkeen valitset File-> Save as template.
Tieto tallentuu SPRT-päätteiseen tiedostoon. Tiedoston voi avata vaikka notepadillä, jolloin näet sisällön olevan tuttua XML-formaattia. Jos haluat määritellä OSD-tiedostoon oletusmäärityksiä, tapahtuu se <DEFAULTOSD> -kohtaan. Esimerkiksi striimauspalvelimen ja protokollan määrittely onnistuu automaattisesti. Lisäksi sequencer osaa lisätä path-arvon automaattisesti tallennuksessa (ainakin kun tallentaa oletusasetuksilla sequencerin ehdottamaan kansioon työpöydälle).
Templaten saa käyttöön yksittäisissä paketeissa valitsemalla File -> New from template. Tai sitten pysyvästi käyttöön lisäämällä sen kohdasta Tools -> Options -> Apply template when creating new packages.